Influenta Social Media in lumea sportiva

social media Add comments

In ultimul an, implicarea Social Media in lumea sportiva a crescut semnificativ, in special daca ne gandim la sporturile americane, totul culminand cu Super Bowl-ul.

Unele numere sunt cu adevarat impresionante. Spre exemplu, in timpul meciului de fotbal american dintre echipele Giants si Patriots, din acest an, numarul de tweets a atins a fost de 12.233 pe secunda, iar in timpul show-ului Madonnei din timpul pauzei s-au inregistrat si 10.245 de tweets pe secunda.

Scorurile si recapitularile meciurilor se pot gasi evident in ziare sau la TV, dar fanii vor mai multe decat atat. Ei vor update-uri live, participare activa sau acces la informatii “din culise” despre echipele si jucatorii lor preferati.

83% dintre fanii lumii sportive verifica site-urile de social media sportive in timp ce vizioneaza meciuri la televizor.

63% dintre ei verifica aceste site-uri chiar si in timp ce sunt in tribuna, uitandu-se efectiv la un meci.

Daca ne uitam la topul jucatorilor cu cei mai multi fani pe Twitter putem spune ca cele mai apreciate (sau cele mai populare) sporturi sunt fotbalul si baschetul.

Pe primele doua locuri in acest top se afla Kaka si Cristiano Ronaldo (jucatori de fotbal), urmati de Shaquille O’Neal si LeBron James (jucatori de baschet), iar pe locul al 5-lea gasim din nou un jucator de forbal, Neymar Junior.

Twitter nu este la fel de popular in Romania, dar daca ne uitam la paginile de Facebook ale catorva sportivi romani, putem observa ca, si la noi, social media incepe sa interactioneze si influenteze lumea sportiva.

Spre exemplu, Sandra Izbasa (gimnasta) are, in acest moment, 9.641 de fani, Adrian Mutu (fotbalist) are 60.947 de fani, iar Lucian Bute (boxer) are 141.566 fani si 3.939 de utilizatori care vorbesc despre el.

Sursa articol

Comments are closed.