Hai s-o ajutam pe Ioana!

social Add comments

Ioana are 5 ani si-o poveste tare trista pe care am vrea sa o schimbam, cu ajutorul vostru. Fetita care acum ar trebui sa se bucure de copilarie are parte de-o realitate trista. Desi la controalele din perioada prenatala a parut perfect in regula, s-a nascut pe 15 iulie 2008 fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta. Mai precis, conform Scrisorii Medicale din data de 15/07/2008, “Agenezia jumatatii distale antebrat si mana dreapta“.

E foarte trist pentru tine ca parinte sa mergi in parc si sa refuze ceilalti parinti sa-si lase copii sa se joace cu piticul/pitica ta pentru ca s-a nascut dintr-o eroare medicala cu un handicap. E mult mai trist, insa, pentru copil si iti vine sa muti muntii din loc cand ii vezi lacrima mijind, neintelegand ca problema este, de fapt, a parintilor. Copiii mici, in simplitatea lor, te accepta asa cum esti, fara lamentari. Cand, insa, mediul familial este unul deficitar, intervin rautatile, umilirea celorlalti copii.

Colegul nostru, Razvan, mereu ne povesteste despre Ioana, cat este de puternica si luptatoare si cum se transforma pe zi ce trece intr-o adevarata domnisorica cu tabieturi, mult mai matura decat multi dintre copiii de varsta ei si care priveste doar partea buna a lucrurilor.

In urma cu cateva zile a fost ziua Ioanei iar cea mai mare dorinta, pe care o repeta in fiecare an, este sa aiba o manuta noua. O dorinta simpla, dar care suna atat de ciudat pentru cineva care nu se afla intr-o situatie similara.

ioana

Am putea sa va provocam la experimente sumbre si sa va rugam sa va folositi doar mana stanga, fie si numai pentru cateva ore, pentru a simti si realitatea ei, dar n-o vom face. Pentru ca putem sa-i aducem zambetul pe buze si s-o ajutam pe Ioana sa aiba parte de-o proteza bionica si o viata normala in care sa nu fie marginalizata.

Pana in acest moment, din cei 185.000 de euro necesari, cu ajutorul evenimentelor organizate si din donatii, s-au strans 46.009 euro. Mai multe informatii puteti gasi atat pe pagina de Facebook, cat si pe site: http://helpioana.ro. Pentru donatii puteti accesa pagina Ajutor.

Help Ioana!

Comments are closed.