Gala Premiilor eCommerce 2011 a inceput!

Stiri Add comments

Mult mai devreme decat de obicei, cea de a VI-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) incepe astazi, 11 aprilie 2011, promovand un concept unic in Romania – “Academia de eCommerce”. GPeC devine, astfel, primul eveniment din online-ul autohton care se va desfasura pe parcursul a 8 luni de zile, propunandu-si sa creasca standardele in comertul electronic si, mai ales, increderea consumatorilor in tranzactionarea prin internet. Potrivit organizatorilor, GPeC 2011 poate fi sintetizata in cateva cuvinte astfel: “o competitie cum nu s-a mai vazut in Romania”.

Incepand de astazi pana pe 15 mai 2011, magazinele online se pot inscrie la cea de a VI-a editie GPeC, promovata sub conceptul “Academia de eCommerce”.

“Lucram la acest concept inca din septembrie anul trecut, la nici doua saptamani de cand se incheiase editia aniversara de 5 ani a Galei. Am ascultat sugestiile participantilor si le-am pus in practica, in asa fel incat GPeC 2011 sa reflecte feedback-ul pietei si sa facem un pas important in evolutia competitiei. Asa s-a nascut ideea Academiei de eCommerce care inseamna mult know-how pentru magazinele participante, dar si impunerea unor standarde de calitate ridicate, astfel incat sa crestem piata si increderea consumatorilor in comertul electronic”, explica Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul Galei.

GPeC 2011 – Academia de eCommerce se va desfasura timp de 8 luni de zile, fiind cea mai dificila editie de pana acum. De pilda, nu vor fi acceptate in competitie magazinele online cu o vechime in piata mai mica de 3 luni, nici macar in categoria Start-Up. In plus, criteriile de preselectie sunt deosebit de riguroase presupunand reguli stricte in concordanta cu legislatia in vigoare, dar si cu bunele practici impuse de GPeC.

Astfel, daca vor sa se inscrie la GPeC 2011, comerciantii online sunt obligati sa afiseze pe site-urile lor toate informatiile de contact, sa nu faca spam, sa respecte drepturile de autor si toate celelalte legi aplicabile in domeniu, sa nu vanda produse contrafacute, sa mentioneze daca au marca inregistrata, sa nu aiba erori de functionalitate in procesul de comanda, sa ofere toate informatiile despre modalitatea de tranzactionare, sa se inregistreze la Autoritatea in domeniu daca proceseaza date cu caracter personal etc.

Am impus aceste reguli stricte pentru a creste calitatea magazinelor online si, implicit, increderea consumatorilor in ele si in comertul electronic, in general. Mai mult decat atat, comerciantii care intrunesc criteriile de preselectie, vor primi Marca de Incredere TRUSTED.ro – programul national de certificare a magazinelor online pe care il lansam odata cu GPeC 2011, impreuna cu Legi-Internet si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania”, spune Andrei Radu.

Magazinele care respecta criteriile de preselectie si sunt acceptate in competitie, vor primi certificarea TRUSTED cu drept de folosinta pentru 1 an de zile, care sa ateste responsabilitatile asumate de comercianti in fata consumatorilor. Potrivit organizatorilor, programul de certificare se va derula permanent si va fi de sine statator, independent de competitia GPeC.

Pe langa rigurozitatea criteriilor de preselectie, magazinele online vor trece prin 3 etape de jurizare si vor fi evaluate atat de specialisti, cat si de sute de consumatori obisnuiti. In plus, setul de criterii de jurizare GPeC despre care s-a spus ca ar fi cel mai bun si complet tutorial public romanesc despre cum sa iti auditezi propriul site (Dragos Dehelean, Selenis), numara nu mai putin de 89 de criterii focusate pe optimizarea conversiilor.

Rating-ul unui magazin in piata trebuie calculat in functie de evolutia magazinului in timp, de aceea am decis evaluarea participantilor pe tot parcursul desfasurarii competitiei, in 3 etape diferite. Mai mult decat atat, pentru prima oara la GPeC, comerciantii au posibilitatea sa se intalneasca fata in fata cu juratii pentru a le fi explicate notele acordate si, astfel, sa cunoasca exact de ce au fost depunctati si ce ar trebui sa faca pentru a-si imbunatati afacerea”, spune Radu. “E prima oara cand participantii au ocazia sa isi remedieze problemele in timpul competitiei pentru ca scopul GPeC 2011 este ca, la final, sa avem in piata magazine performante”, adauga el.

Potrivit organizatorilor, suprizele nu se opresc aici. Pe langa seria de intalniri consultative dintre jurati si magazine, GPeC 2011 aduce si prima Scoala de Vara a comertului electronic romanesc care consta in 5 zile de cursuri si seminarii pe teme de Usability, SEO, AdWords, Analytics, Marketing & PR, Legal si Tehnici de Vanzare Online. Scoala de Vara este programata pentru sfarsitul lunii august, se va desfasura la munte si este deschisa tuturor celor interesati sa participe, indiferent daca sunt inscrisi sau nu in competitie la GPeC.

Spre deosebire de oricare din editiile anterioare, GPeC 2011 este mult mai dificila si presupune asumarea responsabilitatii de catre magazinele participante. Sunt convins ca vom avea in competitie mai putini inscrisi decat anul trecut, dar exact acesta este scopul – sa cernem piata si sa ramanem cu magazinele care conteaza, pentru ca doar asa putem creste increderea consumatorilor in comertul electronic”, conchide Andrei Radu.

Asadar, de astazi pana pe 15 mai, magazinele online se pot inscrie la GPeC 2011 – Academia de eCommerce, taxa de participare fiind de 700 lei + TVA. Pentru mai multe detalii despre competitie, cat si pentru intreg desfasuratorul Galei, consultati website-ul evenimentului la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce 2011 este un eveniment organizat de Link 2 eCommerce si sustinut de: BRD-GSG, Orange, UIS, Fan Courier.

Parteneri media: Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Gandul, go4it, Elevate, IAB Romania, 2Parale, ROL.ro, Price.ro, ShopMania, SmartBuy, Trafic.ro, ZeList.


2 Responses to “Gala Premiilor eCommerce 2011 a inceput!”

  1. Tigara Electronica Says:

    E super tare initiativa, ar fi fost si mai ok daca se putea asigura o sponsorizare mai puternica, astfel incat mult mai multe start-upuri sa poata participa. Taxa de 700 Ron + Tva nu prea este justificata .. sau ma insel ?

  2. Razvan Says:

    Fiecare e liber sa isi stabileasca propria politica. Le poti da un e-mail cu aceasta propunere…