Fii prieten UNICEF!

social Add comments

Zilele trecute, UNICEF Romania a lansat campania de strangere de fonduri Nici un Copil Invizibil, prin care isi propune sa vina in ajutorul copiilor care se afla in dificultate. Copiii invizibili sunt copii despre care nu stim ca exista, acestia sunt abuzati, nu au posibilitatea de a merge la doctor sau la scoala, nu au acte de identitate, sunt copii care au copii la randul lor.

Acesti copii se afla in pericolul de a fi abandonati in orice moment. In Romania sunt peste 70.000 de copii care nu au familie, acestia fiind dati in grija statului. Locului fiecarui copil este in familie, dar 1 din 10 copii se afla in pericolul de a ramane singur, fara familia sa. Serviciile de prevenire a abandonului sunt de cel putin 10 ori mai ieftine decat cele de protectie, astfel incat, cu aceeasi suma de bani, se pot salva 200 de copii sau se poate plati doar ingrijirea unuia singur.

In acest context, UNICEF doreste sa atraga atentia asupra importantei problemei copiilor invizibili si sa le ofere suport acestora prin intermediul proiectului Nici un copil invizibil. Campania de strangere de fonduri este organizata cu sprijinul Realitatea TV si se desfasoara in perioada 23 iunie – 23 iulie 2012.

Editie speciala a emisiunii Trezeste Romania

Unul dintre momentele cheie ale campaniei este reprezentat de editia speciala realizata in beneficiul UNICEF a emisiunii Trezeste Romania, care va avea loc vineri, 13 iulie 2012, la Realitatea TV. Gazda emisiunii va fi Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei UNICEF Romania. In cadrul emisiunii vor fi prezentate povestile unor copii invizibili, precum si modalitati prin care telespectatorii pot sprijini acesti copii.

Persoanele care doresc sa ofere sprijin copiilor invizibili pot:

  • Trimite un SMS la 8848 in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numarul fiind valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone;
  • Pot suna la 0900 900 230, apel in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numar gratuit pus la dispozitie de Romtelecom;
  • Pot dona online pe www.unicef.ro;
  • Pot face donatii in contul UNICEF la orice sucursala BRD-Group Societe Generale (prin metionarea codului 09)

Comments are closed.