Curentul anti-vaccinism in social media – Cand si cum s-a scris despre acest subiect?

social media, Zelist Research Add comments

Interesul din social media fata de antivaccinism s-a dublat in ultimul an

In ultimul an, despre curentul anti-vaccinist s-a scris, atat in contextul sustinerii sau in cel al respingerii sale, 1.635 de mentionari. Comparativ cu anul precedent (17 septembrie 2018 – 16 septembrie 2019), cand s-au inregistrat doar 692 de mentionari, cresterea interesului pentru acest subiect a fost de 136% in ultimul an.

Protestul din Piata Victoriei, declaratiile Ministrului Sanatatii si Legea vaccinarii – principalele subiecte care au creat vizibilitate curentului anti-vaccinist

Graficul evolutiei mentionarilor arata “varfuri” de vizibilitate in perioadele 11 – 17 mai 2020, cand au fost inregistrat 184 de aparitii, cele mai multe fiind in contextul protestului organizat in Piata Victoriei.

Un alt punct de vizibilitate a fost intre 1 – 7 iulie 2020, cand declaratia Ministrului Nelu Tataru despre vaccinarea anti-covid a produs reactii in social media, inclusiv in randul celor care resping vaccinarea.

Intre 2 si 8 martie 2020 s-a disuctat mult despre raportul asupra legii privind vaccinarea persoanelor din Romania, ocazie de noi dezbateri.

Perrsonalitatile pro si contra vaccinarii: Novak Djokovic si Boris Johnson

Tagcloud-ul arata cuvintele care au aparut in contextul anti-vaccinismului: adepti, boala, conspiratie, murit, pandemie.

Personalitatile care au figurat in acelasi context lingvistic au fost: Novak Djokovic, antivaccinist convins si Boris Johnson cel care a declarat ca antivaccinistii sunt sariti de pe fix

Comments are closed.