Cum folosesc spitalele social media?

social media Add comments

Social media incepe sa aiba o importanta din ce in ce mai mare si in industria sanatatii. Din ce in ce mai multe spitale si din ce in ce mai multi doctori incep sa aiba profile pe retelele sociale.

In SUA 1,229 spitale au astfel de profile. Cea mai mare prezenta a acestora este inregistrara pe Facebook si pe Foursquare.

In ceea ce priveste medicii, 87% dintre acestia au declarat ca detin profile personale pe retele sociale, iar 67% au declarat ca au profile profesionale pe astfel de site-uri.

La fel ca si in cazul institutiilor sanitare, reteaua cea mai populara printre medici este Facebook-ul, urmata de aceasta data de YouTube.

Organizatiile din domeniul sanatatii din SUA folosesc  retelele sociale atat pentru marketing, crearea de comunitati, recrutarea de personal, management de brand si altele.

Totusi, exista si riscuri atunci cand se deschid usile catre social media: institutiile si medicii pot primi comentarii negative sau personalul spitalelor poate impartasi informatii confidentiale despre pacienti sau angajatori.

Din cauza acestor riscuri, este important ca spitalele sa aiba o politica in ceea ce priveste social media si content-ul expus pe retelele sociale.

Sursa infografic

Comments are closed.