Cum au evoluat joburile in Social Media – o analiza Evensys si Career Advisor

Comunicate de presa, social media Add comments

Social Media

Evensys si Career Advisor au facut, pentru al patrulea an consecutiv, o analiza a salariilor din Social Media romaneasca. In 2014, la studiu au luat parte 205 persoane, care au raspuns unui chestionar completat online. 90% dintre acestia lucreaza in sectorul comercial, iar doua treimi activeaza in organizatii cu mai putin de 50 de angajati. Analiza cantitativa a fost completata de discutii cu peste 10 companii care angajeaza specialisti dedicati strict zonei de Social Media. Studiul s-a desfasurat in perioada 16-22 septembrie 2014.

Salariile, in crestere fata de 2013

Salariul mediu a crescut cu doar 20 Euro fata de 2013, ajungand de la 680 Euro net la 700 Euro net in acest an. Autorii analizei sunt de parere ca media este influentata de cateva salarii mari care au fost incluse in esantion.

Relevante sunt salariile medii pentru Social media director (1500 Euro net), Social Media Manager/ Online Manager (750 Euro net) sau Social Media Specialist (400 Euro Net).

Vechimea face diferenta

Potrivit studiului, exista o corelatie evidenta intre vechimea in Social Media si nivelul salarial. Astfel, pentru un nivel de vechime de pana la 6 luni, salariul mediu este de 330 Euro net, pentru o vechime intre 6 luni si 2 ani, de 520 Euro net, iar pentru o vechime de peste 2 ani in Social Media, de 750 Euro net.

Datele furnizate de companii confirma marjele de 350 Euro – 600 Euro net pentru un nivel de experienta de maximum 1,5 ani, respectiv 500 Euro – 850 Euro net pentru un nivel de experienta intre 1,5 si 3 ani, ajungand pana la marje intre 800 Euro net si maxim 1300Euro net pentru specialistii care au experienta de peste 3 ani in Social Media.

Social Media trece din zona de PR in cea de marketing

O schimbare remarcata in 2014 a fost mutarea responsabilitatilor legate de Social Media din departamentul de PR spre departamentul de marketing, in acelasi timp cu o usoara crestere a activitatilor legate de derularea si monitorizarea campaniilor online.

Mai multe informatii despre studiul realizat de Evensys si Career Advisor pot fi gasite aici. Pentru detalii asupra interpretarii rezultatelor studiului, o puteti contacta pe Madalina Uceanu la adresa madalina@careeradvisor.ro.

foto: Flickr

Comments are closed.