Crin Antonescu – Lost in translation

Stiri Add comments

In luna august, activitatea din blogosfera a scazut cu trei procente, conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 4% fata de luna iulie, ajungand de la 152.832 de posturi la 146.439 de articole publicate pe bloguri.

Aceeasi tendinta de scadere se poate observa si in cazul numarul de bloguri active. Astfel, daca in luna iulie erau 10.892 de bloguri active, in luna august au fost inregistrate 10.698 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproximativ 2 procente. Numarul de comentarii a scazut cu aproximativ 2% in luna august fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 2 procente in luna august fata de luna iulie. Numarul de posturi a crescut cu aproximativ 2%, ajungand de la 1.050.497 de posturi in luna iulie la 1.070.556 de postari in luna august.

In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o scadere fata de luna iulie. Astfel, daca in luna iulie erau inregistrate 14.574 de conturi cu minim o postare, in luna august numarul acestora a scazut cu aproximativ 0.5 procente, ajungand la 14.504 de conturi active.

De asemenea, in randul conturilor totale de Twitter s-a inregistrat o crestere de 0.2 procente, Zelist inregistrand un numar total de 57.658 conturi.

Top articole presa:

1) RTV – Cum vorbeste Crin Antonescu in engleza. Asculta aici ce a spus delegatiei FMI VIDEO

Discursul in limba engleza l-a pus in dificultate pe Crin Antonescu in timpul primului sau discurs public adresat delegatiei comune a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale de la preluarea madatului de presedinte interimar.

2) Gandul – Curajul de a cadea in genunchi

Cristian Tudor Popescu, intr-un articol plin de patos, le multumeste Catalinei Ponor si Sandrei Izbasa pentru daruirea de care au dat dovada in timpul olimpiadei de la Londra.

3) Stiri Yahoo – GEST INCREDIBIL al americanilor! ‘Dati-i medalia de aur lui Ponor, n-o meritam!’ Faza care lasa in lacrimi MILIOANE de romani

Mii de fani au postat mesaje de sustinere pentru Catalina Ponor pe retelele de socializare dupa ce a pierdut medalia in favoarea gimnastei americane Aly Raisman.

4) Libertatea – Gestul FANTASTIC al Sandrei Izbasa, dupa ce a luat aurul la sarituri. Cum l-a facut pe Bellu sa planga| FOTO

Dupa ce declaratiile de presa s-au terminat dupa castigarea medaliei de aur, Sandra Izbasa si-a scos medalia si a pus-o in jurul gatului antrenorului Octavian Bellu, cu un gest ca de podium, in semn de multumire pentru munca depusa.

5) timesnewroman.ro – Marea Britanie isi retrage ambasada din Romania dupa ce l-a auzit pe Crin vorbind engleza

Discursul in limba engleza care l-a pus in dificultate pe Crin Antonescu a generat numeroase articole ironice in presa din Romania.

6) timesnewroman.ro – Lady Gaga, in extaz: “Am obtinut autograful lui Fuego!”

Un scurt articol ironic la adresa lui Paul Suguriu (Fuego), artist considerat a fi un eminent promotor al patrimoniului muzical romanesc de pretutindeni.

7) Jurnalul – INCENDIAR. Armata secreta din spatele lui Basescu. Vezi de unde vine puterea presedintelui suspendat

Razboiul politic generat de suspendarea lui Traian Basescu a evoluat halucinant iar acesta a fost suspectat de faptul ca utilizeaza serviciile secrete pentru a-si pastra scaunul de la Cotroceni.

8) Libertatea – DESCOPERIRE FABULOASA, la Hundeoara! Ce s-a gasit sub pamant, te va pune pe ganduri!

Arheologii romani au facut o descoperire de senzatie in judetul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oras imens, cel mai vechi din Transilvania, si chiar mai vechi decat piramidele egiptene!

9) Cotidianul – Plangere penala pe numele lui Traian Basescu pentru tradare si nu numai

Avocata Mihaela Anghelus si profesorul american de origine romana Ionita Romulus, semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani in New York si membru al United Press International, au depus o plangere penala impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu.

10) Jurnalul – Ce legatura exista intre judecatoarea Iulia Motoc de la CCR, Elena Udrea si Robert Turcescu

Judecatoarea Iulia Motoc de la Curtea Constitutionala, Elena Udrea dar si alti membri marcanti ai PDL au participat la un concert rock sustinut de ziaristul Robert Turcescu.

Top videoclipuri:

1) Alb Negru feat. Ralflo & Rares – Mi-e sete de tine (Official Single) – 96 aparitii

2) Justin Bieber – As Long As You Love Me ft. Big Sean – 87 aparitii

3) Voltaj – Lumea e a mea (Official FullHD Video) – 79 aparitii

4) Beyoncé – I Was Here (United Nations World Humanitarian Day) – 76 aparitii

5) INNA – Crazy Sexy Wild (Official Video) – 67 aparitii

6) PSY – GANGNAM STYLE – 55 aparitii

7) Corector – Eu toamna ma culc (PARODIE Vara nu dorm – Connect-r) – 52 aparitii

8) Alan & Kepa , Doc , Stress, Cerbu’, Deliric – Sar Catele [Official Video] – 50 aparitii

9) LEAKED Official Apple iPhone 5 Promo Video – Keynote 2012 – 43 aparitii

10) INNA – Tu si EU (Official Video) – 42 aparitii

Top hashtags

In luna august hashtag-ul #peblog isi pastreaza prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua se situeaza hashtag-ul #vma (MTV Video Music Awards).

Comments are closed.