Yahoo! reuneste hackerii din toata lumea la Bucuresti

Stiri Add comments

Zelist va invita sa participati la a paisprezecea editie a Yahoo! Open Hack, editie in premiera pentru Estul Europei.

Evenimentul va avea loc in perioada 14 – 15 mai la Bucuresti la Crystal Palace Ballrooms. Evenimentul va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-si manifesta creativitatea atat la hack-ing cat si la realizarea unor produse inovatoare, care vor putea influenta intreaga platforma de digital media a Yahoo!, folosind tehnologii Yahoo! si API-uri deschise.

Sunt asteptati peste 200 de programatori din toata lumea si vor participa si unii dintre cei mai apreciati programatori si dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).

A fost ales Bucurestiul pentru organizarea Open Hack-ul European pentru ca „Romania este un hot spot international pentru dezvoltatorii de software talentati si pentru ca Yahoo! are un public atat de numeros si entuziast in aceasta regiune. Cota de piata a Yahoo! in Romania a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o tinta deosebit de atragatoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de incantat ca pot juriza hackerii la acest eveniment si astept cu nerabdare sa asist la creativitatea participantilor.”, a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!.

Evenimentul va incepe sambata, 14 mai cu o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioada non-stop de codare de 24 de ore pe baza serviciilor si API-urilor precum YUI, YQL si BOSS. La finalul acestei perioade va avea loc jurizarea iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate si promovate catre dezvoltatorii din reteaua Yahoo!.

Agenda completa a evenimentului o gasiti aici.

Dezvoltatorii care vor sa se inscrie la eveniment o pot face in mod gratuit aici iar la http://developer.yahoo.compot gasi API-urile si tehnologiile Yahoo! disponibile.

Spor la coding!

Comments are closed.