Topul celor mai viralizate stiri in social media din perioada 20-26 august

Zelist Monitor Add comments

Politic/Social

Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 20 – 26 august prezinta cazul taximetristului din Tulcea, care a fost sechestrat si violat de o clienta. Stirea a fost redactata de website-ul Stirileprotv.ro si a inregistrat 752 de share-uri pe Facebook, 412 like-uri, 7 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 44 836.

Pozitia a doua este ocupata de articolul redactat de Cotidianul.ro, in care este dezbatuta hotararea prin care CCR a invalidat referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu. In cadrul stirii este mentionat faptul ca hotararea prezinta elemente de noconstitutionalitate. Articolul a generat 758 de share-uri pe Facebook si 40 de like-uri. Scorul total al acestui articol este de  41 055.

In cadrul articolului de pe locul trei este abordata, din nou, hotararea CCR prin care s-a decis invalidarea referendumulului si revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni. Articolul a fost redactat de website-ul Realitatea.ro si a inregistrat 514 share-uri pe Facebook, 58 de like-uri, 11 Twitter trackback-uri si un scor total de 35 710.

Economie

Topul articolelor economice care au generat cel mai mare grad de interactiune in mediul online este format in totalitate din stirile website-ului Econtext.ro.

In cadrul acestei categorii, cel mai mare impact l-a avut un articol in care este prezentata situatia saraciei din Romania. Articolul a fost distribuit de 518 de ori pe Facebook, a avut 4 like-uri si a inregistrat un scor total de 25 647.

Locul doi este ocupat de un articol in care sunt prezentate conturile celor 20 de persoane politice influente care au au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Stirea a fost distribuita de 485 de ori pe Facebook, a avut 1 like si un scor total de 24 021.

Pe locul trei se situeaza un articol in care este mentionat bilantul celor 45 de luni de criza economica. Articolul a inregistrat 348 de share-uri pe Facebook si 1 like. Scorul total al acestui articol a fost 18 199.

Tehnologie/IT

Articolele website-ulului Go4it.ri au fost cel mai cele mai preluate in social media, acestea formand topul celor mai viralizate stiri pentru categoria tehnologie. Prima pozitie din cadrul clasamentului este ocupata de o stire in care este descris noul standard pentru conexiunile de internet Ethernet, acesta ajungand sa aiba 500 de Gbps, si chiar 1 Tbps. Articolul a fost preluat de 11 ori pe Facebook, a inregistrat 16 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 5 959.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla un articol in care este prezentata tastatura Logitech Washable Keyboard K310, aceasta avand marele avantaj de a permite spalarea sa in cadrul unei chiuvete. Articolul a generat 11 share-uri pe Facebook, 15 like-uri  si un scor total de 5 695.

Pe locul trei se claseaza un articol in care este anuntata actualizarea sistemului de operare Android pentru terminalul Samsung Galaxy S III. Stirea a fost distribuita de 3 ori pe Facebook, a avut  4 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 5 382.

Sport

Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute este articolul in care sunt prezentate cele mai frumoase 15 drumuri din lume. Articolul a inregistrat 283 de share-uri pe Facebook, 536 de like-uri pe Facebook, 1 Twitter trackback si un scor total de 21 868.

In cadrul articolului care se situeaza pe pozitia a doua este prezentat noul Golf  VII, model la care s-a lucrat timp de 5 ani. Stirea a fost preluata de 95 de ori pe Facebook, a inregistrat 287 de like-uri si un scor total de 11 577.

Pe locul trei apare o stire in care este prezentata farsa facuta de un roman soferilor care treceau prin Piata Romana. Acesta a imbracat un costum de melc si a traversat strada intr-un ritm extrem de lent. Articolul a generat 62 de share-uri pe Facebook, 121 de like-uri, 1 Twitter trackback si a inregistrat un scor total de 8 972.

Umor

Topul celor mai virale articole umoristice in social media este format in totalitate din articole Timesnewroman.ro.

Primul loc al topului este ocupat de un articol  in care este ironizat gestul de a face cruce in dreptul bisericii, publicatia mentionand cazul unui  calator “care a fost dat jos din autobuz pentru ca nu si-a facut cruce in dreptul bisericii”. Stirea a fost preluata de 903 ori pe Facebook, a avut 218 like-uri, 14 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 44 490.

Pe locul doi se situeaza stirea in cadrul careia este satirizata declaratia lui Crin Antonescu, in care anunta ca se va retrage din politica daca referndumul va fi invalidat. Stirea a inregistrat 620 de share-uri pe Facebook, 120 de like-uri, 6 Twitter trackback-uri si un scor total de 28 875.

Ultima stire din top o prezinta in mod ironic pe prezentatoarea Dana Grecu, in contextul invalidarii referendumului. Articolul a generat 466 de share-uri pe Facebook, 110 like-uri, 10 Twitter trackback-uri si un scor total de  23 272.

Tabloid/monden

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole in social media prezinta o inregistrare cu un biciclist care a reusit sa mearga pe o bicicleta de 10 centimetri. Articolul apartine website-ului Cancan.ro si a generat 263 de share-uri pe Facebook, 216 like-uri si un scor total de 16 414.

Pe locul doi se afla tot o stire a publicatiei Libertatea.ro in care este anuntata campania de sterilizare gratuita a cainilor comunitari de catre echipele de medici veterinari din cadrul Primariei Sectorului 2. Articolul a fost distribuit de 239 de ori pe Facebook, a avut 15  like-uri si un scor total de 13 685.

Libertatea.ro apare si pe locul trei cu un articol in care este prezentata descoperirea arheologilor romani in judetul Hunedoara. Ei au gasit sub pamant ruinele celui mai vechi oras din Transilvania. Articolul a generat 214 share-uri pe Facebook, 136 de like-uri si a avut un scor total de 13 651.

Bloguri

Ce mai viralizat articol de pe blog este reprezentat de postul redactat de jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul sau, in care dezbate situatia politica actuala. Articolul a inregistrat 1 095 de preluari pe Facebook, 1 018 de like-uri, 144 de Twitter trackback-uri si un scor total de  106 387.

Locul doi este ocupat de postul redactat pe blogul premierului Victor Ponta, in care este prezentata o analiza economica asupra situatiei financiare a Romaniei. Articolul a generat 740 de share-uri pe Facebook, si a avut un scor total de 31 620.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de articolul redactat de Liviu Alexa pe blogul sau, in care lanseaza un proiect de strangere de fonduri pentru achizitionarea unei ambulante dedicate zonei Manastur-Grigorescu. Postul a inregistrat un numar de 214 share-uri pe Facebook, 30 Twitter trackback-uri si un scor total de 29 525.

Metodologie

Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64 000 de bloguri, peste 57 500 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19 000 de pagini publice Facebook si cele mai importante 51 de forumuri din online-ul romanesc.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.

Comments are closed.