Raspundem – partea a II-a

Cum functioneaza Add comments

Back to work:

Zelist, te rog sa-mi explici

1. greseala noastra mare, intr-adevar, cu “Andrei” Georgescu. Ne-a scapat, am comis-o, ne cerem scuze, verificam mai atent barometrele, de acum incolo. Si multumiri pentru notificare. Un sut in fund binemeritat este un pas inainte (speram noi).

2. In privinta algoritmului, asa cum am spus si mai inainte, e similar cu cel de calculare a PR rankingului de la Google: se porneste de la un indice comun pentur fiecare blog, se caculeaza ca un blog da 20% din scorul sau linkurilor catre care trimite, se recalculeaza chestia asta recursiv (cred ca 100 de intineratii) pana cand variatia de la o itineratie la cealalta devine infinitezimala (asa cum calculezi radacina patrata  sau PI – prin aproximari succesive), apoi tragem linie si alea sunt scorurile. Scorurile sunt la vedere, poti fi calculate oricand de fiecare. Daca ai o suspiciune sau nelamurire, in continuare, suntem aici oricand.

5 Responses to “Raspundem – partea a II-a”

  1. decoder Says:

    Ce ar fi sa faceti “scriptul” open-source si sa-l puneti pe SourceForge (sub o licenta restrictiva daca va e frica ca va “fura” cineva)? In felul asta o sa castigati incredere si poate, de ce nu sa primiti idei/solutii de la comunitate.

  2. Zelist, Zelist da sa stim si noi… | GUI.brush Blog Says:

    […] pe care am pus-o la ei pe site este aici.  Ce ar fi sa faceti “scriptul” open-source si sa-l puneti pe SourceForge (sub o licenta […]

  3. Catalin Says:

    Decoder, am notat sugestia ta si voi vorbi cu colegii tai.
    Personal sunt pentru insa mi-ar placea sa imi dai exemple de situatii similare (servicii web gazduite centralizat – adica nu phpMyAdmin, OpenAds etc) care au facut acest pas, ca sa intelegem cum ar evolua lucrurile.

  4. Giuco Says:

    Multumesc pentru explicatii. Apreciez.

  5. koma Says:

    nu stiu daca am mai scris, am cautat dar nu am gasit si nu vreau sa va enervez repetand acelasi lucru. cert este ca nu cunosc insa motivul pentru care intre linkuri nu-mi apare umbrelaverde, desi la oricare dintre partenerii lor[am luat random vreo 10], le apare legatura. nu tin cu dintii sa-mi apara ci mai degraba sa inteleg ce se intampla.[sper ca nu am ceva virus pe pagina sau alte blocaje]

    va multumesc