Puterea cuvintelor sau Cum putem schimba lumea

Stiri Add comments

Comparativ cu luna martie, numarul blogurilor active (cel putin 1 post) a scazut cu 5.85% pana la un numar de 15.426 bloguri iar activitatea din blogosfera romaneasca a scazut cu 11.67% pana la un numar de 393.102 articole si comentarii.

Twittosfera a inregistrat, de asemenea, un regres fata de luna anterioara din punct de vedere al numarului de posturi cu 2.08% pana la un numar de 1.480.345 posturi. Numarul conturilor active este si el in scadere cu 2.79%, in luna aprilie inregistrandu-se un numar de 16.905 conturi.

Numarul de conturi de twitter a crescut in aprilie cu aproape 2000 (3.49%), Zelist Monitor inregistrand un numar de 54.457 conturi.

Top stiri virale

1) Stirile PROTV  VIDEO MAREA FINALA / Vezi aici cele mai tari momente din Romanii au talent

Finala concursului Romanii au talent ocupa un binemeritat loc I tinand cont de valva produsa in blogosfera, twittosfera si feisbucsfera 🙂

2) Gandul AFACEREA “SOTIA SI PAROHIA”. Cum isi cauta neveste VIITORII PREOTI “Motanul Danila”, “Dracusorul Cristian” si “Alec – la suflet copil, in rest barbat”

Daca visezi sa devii sotie de preot nu mai trebuie sa umblii pe holurile Facultatii de Teologie ci doar sa te inscrii pe site-ul matrimonial “Cetatea-Crestina”.

3) Realitatea Zeci de caini impuscati din mers, la Deva. Primarul felicita initiativa criminala privata

Orasul Deva a fost impanzit cu zeci de cadavre de maidanezi impuscati in timpul noptii de 17 aprilie de catre persoane aflate in masini de teren.

4) Libertatea Video | Batrana nemultumita ca nu a fost violata cum trebuie!

Surprinzator, o batrana din Prahova care a fost molestata sexual la inceputul lunii aprilie, a manifestat o atitudine cu totul neasteptata. In loc sa-l denunte pe faptuitor la Politie pentru actul in sine, aceasta l-a denuntat pentru ca faptuitorul nu a violat-o cum trebuie.

5) Adevarul O zi de munca din viata lui Crin

Jurnalistii de la Adevarul l-au monitorizat pe Crin Antonescu in data de 13 aprilie 2011 pas cu pas pentru a afla programul de lucru al acestuia si au descoperit ca presedintele PNL si-a neglijat total activitatea parlamentara in ziua respectiva.

6) Realitatea Eutanasierea maidanezilor, aprobata de Comisia de Administratie din Camera

Controversata decizie de eutanasiere a maidanezilor luata de deputatii din Comisia de Administratie a aprins spiritele in randul iubitorilor de animale.

7) Evenimentul Zilei Portretul elevului roman: rasist si dornic de dictatura

Publicarea studiului “Implicarea civica si politica a tinerilor”, realizat de Fundatia Soros Romania in urma chestionarii a aproape 6.000 de tineri, din 86 de scoli din tara, a relevat faptul ca 19% dintre elevi sunt multumiti de functionarea democratiei din Romania.

8) Adevarul Adrian Tutu, blamat, injurat si aclamat de internautii romani care au luat “foc” la aflarea rezultatelor

Anuntarea castigatorului finalei “Romanii au talent” a starnit numeroase controverse printre internauti care s-au grabit sa il acuze pe Adrian Tutu, posesorul marelui premiu, ca a castigat nu datorita talentului sau ci datorita cauzei sociale a castiga.

9) Hotnews.ro AUDIO Sebastian Ghita a facut publica o inregistrare audio despre care spune ca reda convorbirea in care Vintu l-ar fi amenintat: Ca tine, la modul cel serios, am ingropat prin dealurile de pe acolo din Moldova, am ingropat la propriu

Sebastian Ghita a facut publica aceasta inregistrare in ziua in care Vintu a fost retinut de procurori pentru santaj si amenintare la adresa lui Ghita.

10) Stirile PROTv Andra despre Adrian Tutu: “Eu te vad ca un Eminem al Romaniei” VIDEO cu momentul de hip hop!

Tutu Adrian a reusit sa impresioneze in cadrul emisiunii “Romaniii au talent” atat publicul care l-a votat si ajutat sa castige marele premiu, cat si juriul care s-a intrecut in laudel la adresa noului “Eminem”.

 

Top Videoclipuri

1) The Power of Words – 68 preluari

Acest scurt metraj ilustreaza cum prin puterea cuvintelor poti schimba un mesaj si efectul pe care il are acesta asupra lumii.

2) Katy Perry – E.T. Featuring Kanye West – 46 preluari

3) Rebecca Black – Friday (OFFICIAL VIDEO) – 41 preluari

4) DJ Project feat. Giulia – Mi-e dor de noi (Radio Edit) – 37 preluari

5) Razy Gogonea – Britain& s Got Talent 2011 Audition – itv.com/talent – 34 preluari

6) Britney Spears – Till The World Ends – 31 preluari

7) Reclama Touch Wood SH-08C – 31 preluari

8) Cam ce altceva trebuie sa faca o televiziune ca sa-si piarda licenta? – 29 preluari

9) The T-Mobile Royal Wedding – 28 preluari

10) Supporting Jasmine V (: – 28 preluari

Cuvantul este instrumentul cel mai simplu care poate fi utilizat pentru a ne face viata mai frumoasa sau de a schimba pentru totdeauna viata altcuiva. Realizatorii videoclipului de pe locul I se pot mandri cu 7.271.867 de vizualizari, peste 32.000 Likes, 4000 de comentarii si 25.000 de adaugari ca videoclip favorit.


Top Hashtags

In aprilie, hashtag-ul #peblog urca pentru prima data in ultimele 4 luni pe locul 1 si dorim sa le uram felicitari tuturor celor care scriu articole in mod constant. Hashtag-urile #ff, #cluj si #dinromania urca fata de luna martie in clasament pana pe pozitiile: 4, 5 si 7. Hashtag-ul #news coboara pana pe pozitia 9 iar #romaniiautalent intra pentru prima data in top.

Comparativ cu luna anterioara numarul utilizarilor hashtag-urilor din top 10 este in scadere cu 21.39%

 

One Response to “Puterea cuvintelor sau Cum putem schimba lumea”

  1. Top 10 clipuri video preluate de blogosfera romaneasca (aprilie 2011) | refresh.ro Says:

    […] sursa  Trimite prin email. […]