Precizari despre Topul Video-uri Virale 2008

Uncategorized Add comments

Ieri am facut public si topul video-urilor virale pe 2008.

Pentru ca au fost cateva discutii (pe twitter in primul rand) o sa explic aici cum am procedat si care sunt limitarile:

1. Topul a luat in calcul embeddurile de pe principalele servicii de videosharing folosite (YouTube, Vimeo, Trilulilu, FileBox) precum si de la furnizori mari de content video din .ro (ProTV, Realitatea, GSPTV)

2. Topul a luat in calcul doar bloguri nu si alte tipuri de site-uri (Portaluri de stiri, forumuri etc)

3. Topul a luat in calcul doar acele bloguri care erau inscrise in Zelist la momentul postarii videouri (cu alte cuvinte daca nu era inscris, dar s-a inscris ulterior, nu l-am luat in calcul deoarece nu am avut de unde sa luam respectivul post)

4. Topul a grupat videourile dupa identificatorulul embeddului. Cu alte cuvinte: daca au existat 4 filme (unul pe vimeo, unul pe trilulilu si doua diferite pe youtube) care prezentau acelasi material – noi le-am luat ca 4 videouri diferite si am numarat pentru fiecare in parte numarul de aparitii. Aceasta pentru ca nu exista o modalitate tehnica relativ simpla  de a automatiza recunoasterea intre 2 video-uri. Totusi daca cineva ne aduce la cunostiinta ca videoul X care apare pe blogul Y (embedat de la providerul Q) este identic cu videoul Z care apare pe blogul W (embeddat de la providerul T), noi le putem unifica manual ca sa avem rezultate cat mai precize. Asteptam asadar sa ne indicati ce trebuie unificat, daca doriti sa va vedeti viralele mai sus.

Comments are closed.