Politica ramane principalul subiect dezbatut in presa online si in luna iulie

social media Add comments

In luna iulie, activitatea din blogosfera a scazut cu un procent, conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 3% fata de luna iunie, ajungand de la 158 628 de posturi la 152 832 de articole publicate pe bloguri. Aceeasi tendinta de scadere se poate observa si in cazul numarul de bloguri active.

Astfel, daca in luna iunie erau 11 401 de bloguri active, in luna iulie au fost inregistrate 10 892 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproximativ 4 procente. Cu toate aceastea, numarul de comentarii a crescut cu aproximativ 8% in luna iulie fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o scadere de 1 procent in luna iulie fata de luna iunie. Numarul de posturi a scazut cu aproximativ 1%, ajungand de la 1 067 662 de posturi in luna iunie la 1 050 497 de postari in luna iulie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o crestere fata de luna iunie.

Astfel, daca in luna iunie erau inregistrate 14 431 de conturi cu minim o postare, in luna iulie numarul acestora a crescut cu aproximativ 1 procent, ajungand la 14 574 de conturi active. De asemenea, s-a inregistrat o crestere si in randul conturilor totale de Twitter.

Fata de luna iunie, in luna iulie numarul acestora a crescut 0.11%, ajungand la 57 560 de conturi.

Top stiri virale

1) Judecata de om prost: intre elitele mincinoase si mahalaua cinstita

Conflictele dintre taberele politice au condus la redactarea unui articol in care este prezentata in mod ironic situatia politica actuala.

2) Iata cum vor arata subiectele de la bac in 2013

In articol sunt ironizate rezultatele inregistrate de elevii care au dat examenul de bacalaureat in acest an, fiind mentionate exemple de subiecte care se vor da in cadrul examenului de anul viitor.

3) Scrisoare deschisa Doamnei Ecaterina Andronescu

Scrisoarea destinata Ministrului Educatiei si Cercetarii, Ecaterina Andronescu, a fost redactata de Andrei Plesu si prezinta cateva dintre neregulile care au loc in sistemul politic in momentul actual.

4) Caraghioslic, bizdic, balamuc

Andrei Plesu se declara nemultumit de actiunile Guvernul Romaniei si de impactul acestora asupra situatiei cetatenilor romani. Scriitorul solicita un minim de normalitate, astfel incat sa isi poata desfasura atat proiectele profesionale cat si cele personale.

5) Votez DA, ca sa aiba cu ce se sterge Basescu

Cristian Tudor Popescu dezbate situatia referendumului care va decide daca presedintele suspendat Traian Basescu va fi demis din functie sau nu.

6) Bacalaureat 2012. Raspunsul genial al unui elev din Dambovita la intrebarea “cum v-ati pregatit?

La intrebarea reporterului ProTV “Cum v-ati pregatit pentru examenul de Bacalaureat” un elev din Dambovita a oferit urmatorul raspuns “Mi-am facut freza, m-am aranjat, m-am pregatit sa fiu sexy”. Atat acesta cat si restul colegilor din Grupul Scolar Agricol Tartasesti nu au promovat bacalaureatul.

7) Tara mea ca o manea

Vintila Mihailescu a scris un articol in care dezbate situatia politica actuala, realizand o corelatie intre actiunile politice si manelele.

8) NASA trage un semnal de alarma: prostia din Romania a inceput sa fie vizibila din spatiu

Miscarile politice realizate in utlimele luni au condus catre redactarea unui articol in care este ironizata inteligenta romanilor, publicatia Times New Roman sustinand ca “prostia din Romania a inceput sa fie vizibila din spatiu”.

9) Ponta cere ca romanii care nu se prezinta la referendum sa-si piarda cetatenia

In cadrul articolului este satirizata situatia referendumului care va decide daca Traian Basescu va ramane sau nu presedintele Romaniei. Times New Roman sustine ca persoanele care nu se vor prezenta la vot sunt amenintate de premier cu pierderea cetateniei romane.

10) Romania a ocupat primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Matematica si locul 10 in lume. Vezi cine sunt medaliatii romani de la olimpiada

Romania a ocupat primul lor din Uniunea Europeana si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica, care a avut loc anul acesta. Omer Cerrahoglu (Colegiul NationalGheorghe Sincai din Baia Mare) si Radu Bumbacea (Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti) au obtinut medalie de aur.

Top videoclipuri

1) Cabron feat. Pacha Man Jazzy Jo – Arata-le la toti [Official track HQ] – aparitii: 90

2) DC SHOES: KEN BLOCK’S GYMKHANA FIVE: ULTIMATE URBAN PLAYGROUND; SAN FRANCISCO – aparitii: 67

3) ROA : D-AIA ( Official Video ) – aparitii: 65

4) Alb Negru feat. Ralflo Rares – Mi-e sete de tine (Official Single) – aparitii: 64

5) Vlad Dobrescu – Oameni ca Mine – aparitii: 54

6) Alexandra Stan – Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO) – aparitii: 52

7) Hi-Q – Soare (Official Video) – aparitii: 51

8) Allexinno Starchild – Tot TU – aparitii: 49

9) Thuggizzle-Get Cha Hustle Up Official Music Video – aparitii: 48

10) B.U.G. Mafia – Profesionistii (Video ID pentru B’Estfest Summer Camp 2012) – aparitii: 44

Top hashtags

In luna iulie hashtag-ul #peblog isi pastreaza prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua se situeaza hashtag-ul #romania.

One Response to “Politica ramane principalul subiect dezbatut in presa online si in luna iulie”

  1. Numarul blogurilor active din blogosfera romaneasca isi continua scaderea | refresh.ro Says:

    […] utimului raport ZeList publicat zilele trecute, blogosfera din Romania isi continua scaderea, cu 4%, raportand luna trecuta 10.892 […]