Festivalul International de Poezie si Epigrama “Romeo si Julieta la Mizil”

Stiri Add comments

Festivalul International de Poezie si Epigrama “Romeo si Julieta la Mizil” este organizat de Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu” si a ajuns la cea de-a VI-a editie. Proiectul este coordonat de profesorii Badicioiu Laurentiu si Minea Victor.

Festivalul de la Mizil este sprijinit de MECTS, ISJPH si Primaria Mizil, avand ca partener media Radio Romania Actualitati. Premiile oferite in cadrul evenimentului poarta numele unor personalitati locale, si anume:

-marele premiu “George Ranetti”
-premiul “Grigore Tocilescu”
-premiul “Agatha Bacovia”

Insusi numele festivalului provine de la o satira politica omonima scrisa de George Ranetti, nascut la Mizil.

In cadrul editiei a V-a gazdele au instituit premiul “Patriarhului Festivalului” atribuit scriitorului Corneliu Leu.

Inscrierile au inceput pe data pe 30.09.2012 si continua pana pe data de 30.12.2012. Mai multe informatii despre modalitatea de inscriere pot fi citite aici.

Mai jos va invitam sa cititi un fragment reprezentativ pentru Mizil, acesta facand parte din schita lui I.L.Caragiale, “O zi solemna”:

„Mizilul!… Asezata la poalele Tohanilor, celebre podgorii, aceasta urbe-o gradina-se rasfata cu multa cochetarie pe o pajiste plana, asupra careia bate soarele în plin de cum rasare si pâna apune, iarna si vara. Rar se gaseste o panorama asa de placuta si atât de luminata: la miazanoapte, trâmba podgoriilor aci aproape, si mai sus, în departare, treptele din ce în ce mai azurii ale Carpatilor; la miazazi, câmpia vasta, care se-ntinde, usor povârnita, pâna departe-n Dunare. La spate, cea din urma treapta a muntilor; în fata, netarmurita zare a câmpiei. Se poate zice ca Mizilul este poarta Baraganului.”

Comments are closed.