Despre trackbackuri & alte chestii

Uncategorized Add comments

Am intalnit de mai multe ori intrebarea “De ce am X trackbackuri in Zelist  cand de fapt am Z trackbackuri per total (unde Z>X si Z). E corecta & justificata.

Din pacate noi incercam sa ducem X-ul cat mai aproape de Z, insa sunt chestiuni tehnice care fac ca acestea sa nu se suprapuna. In ordinea probabilitatii explicatiei avem urmatoarele:

1. Blogul/site-ul care face trackbackul nu e in Zelist. Fie e un blog nou, fie e un blog intr-o limba straina, fie e un site care are implementat un mecanism de pingback insa nu e blog.

2. In RSS nu apar linkurile catre alte site-uri. Exista situatii in care RSS-ul cu posturile nu include linkurile. Noi citim RSS-urile pentru a descoperi trackbackurile. Daca nu exista acolo, nu putem sa le numaram.

3. RSS-ul nu contine postul intreg care linkeaza catre postul original. Daca contine 500 de caractere, dar linkul catre post incepe la caracterul 947 noi nu avem cum sa-l luam.

4. Site-ul care da trackbackul este picat cand trece parserul. La un uptime mediu de 98% si +40000 de bloguri in Zelist, sunt sanse ca un numar de cateva sute de bloguri sa fie picate in momentul trecerii parserului Zelist.

5. Zelist parseaza prea rar. Algoritmul nostru incearca sa parseze adaptabil in functie de volumul posturilor pe un anumit blog. Postezi des – parsam des. Postezi rar – parsam rar. Totusi exista sanse sa sarim posturi. Mai putin de 1-2% insa exista.

Cam asta e ideea de baza.

Comments are closed.