De dragul cautarii

Uncategorized Add comments

Postul zilei pe zelist este Orlando cu OkiDoki . peste 60 de comentarii si 25 de trackbackuri in mai putin de 24 de ore. Asta inseamna ceva.

Am citit multe opinii mai mult sau mai putin sceptice cu privire la acest motor. Eu cred insa ca poate sa isi gaseasca o nisa. Sunt convins de asta de fapt.

Si mi-am adus aminte cand am lansat acum un an Zelist si lumea spunea ca exista oricum Technorati, si ce sens are sa ne mai caznim si noi. Ideea e simpla, de la nivel local te poti misca mai usor, poti sa rezolvi problemele mai repede. Fireste ca nu e tocmai usor, insa sunt destule proiecte romanesti care au dovedit-o. Trilulilu, de exemplu

Si mai m-am gandit sa dau o dovada in curtea proprie. O cautare pe Zelist, pe Techorati si si pe Google Blogsearch cu “okidoki.ro”

Rezultate Techorati = 16

Rezultate Google BlogSearch = 12

Rezultate Zelist = 37

Fireste, nu spun ca suntem mai breji ca Technorati si BlogSearch la un loc. Stiu ca mai avem o mie de lucruri de facut si vom incerca sa le facem. Voiam doar sa spun ca Zelist sustine OkiDoki (desi poate suna cam pompos, ei fiind un ditamai grupul de media si noi o firmulita). Voiam doar sa spun ca poti avea pe plan local rezultate mai relevante decat gigantii internationali. Si cu un pic de noroc si un pic de promovare…

6 Responses to “De dragul cautarii”

  1. silvius Says:

    Daca vorbim strict de nisa, o va gasi cu siguranta.
    Daca discutam despre un motor de cautare asijderea Google, am indoieli.

  2. twi Says:

    Nu se axează pe o nişă. Vor concurenţă cu google.

  3. chris Says:

    Nisa in cautari? cei`asta, caut numai tom&jerry ..nu exista motor de cautare de nisa, zic eu, cel putin la o scara mai mare gen (altavista, yahoo, google). Ar fi frumos sa aiba succes, sa fie promovat de romani, pentru romani, dar vezi tu, romanii s-ar gandii, ce sa`l mai imbogatesc pe asta, ca`i roman, mai bine ii imbogatesc pe cei de la google. Un singur lucru, il consider un minus pentru acest search engine, mai exact asocierea cu trustul MediaPro, indirect ProTv care si-a facut un prost renume, prin difuzarea unor stiri, fara o acoperire, verificare prealabila. Pentru ei, poate fi o sursa de bani, pentru domnul Adrian Sarbu o opurtunitate, iar pentru coderi “un pas inainte”. Din partea mea succes!

  4. admin Says:

    Eu zic ca vor merge pe verticale mai mult sau mai putin banoase si vor fi pur localizati. Ex: carciumi, masini, presa, imobiliare. Si atunci ar putea face chiar o chestie misto. Sa vedem si eu zic ca va fi ceva misto.

  5. adleras Says:

    daca exista technorati.ro, youtube.ro si blogsearch.ro atunci ar fi fost altfel concurenta pt trilulilu si zelist. Tinand cont ca exista multi utilizatori noi in romania ..care inca nu s-au invatat cu google sau alte servicii straine…da inca exista posibilitati pentru intreprinzatorii romani care preiau idei din afara.

    Pentru okidoki va lua mult timp ca sa se impuna … cel putin un an (incepand de acum) ca sa se vada un rezultat mic. Pana va oferi okidoki rezultate relevante care sa rivalizeze cu google probabil ca va aparea si yahoo.ro pe piata.

  6. admin Says:

    Sunt de acord cu tine, adleras. Dar trebuie sa incerci ca sa vezi ce merge si ce nu.