De ce afiseaza butonul de Like, Share sau Tweet mai multe mentionari decat Zelist Monitor?

social media Add comments

In urma discutiilor de ieri dupa prezentarea de la Social Media Summit Bucuresti (multumim pentru feedback :D) referitoare la numarul de like-uri, share-uri si comentarii afisate in dreptul articolelor prezentate, am ramas datori cu urmatoarele precizari:

1) Noi utilizam API-ul Facebook pentru a verifica viralizarea unui articol, API care returneaza separat numarul comentariilor, numarul like-urilor si numarul share-urilor. Cele mai multe butoane de Share sau Like utilizate pe bloguri sau site-uri afiseaza suma cumulata a urmatoarelor elemente: share, like, comments.

De exemplu, articolul

http://www.briansolis.com/2011/11/your-customers-will-share-their-experiences-and-they-will-influence-others/

scris de Brian Solis afiseaza ca ar avea 78 de Shares.

Verificand acest lucru prin intermediul API-ului pus la dispozitie de Facebook,

http://api.facebook.com/restserver.php?method=links.getStats&urls=http://www.briansolis.com/2011/11/your-customers-will-share-their-experiences-and-they-will-influence-others/
articolul afiseaza:

– share: 38

– like: 37

– comment: 3

total: 78

2) In cazul Twitter, diferentele pot fi explicate prin faptul ca noi nu luam in considerare duplicarile (acelasi link de la acelasi om, de 2 sau mai multe ori).

De asemenea, au fost eliminati robotii/agregatoarele care publica doar linkuri sau continut preluat si nu au continut propriu.
Exista si anumite probleme tehnice cu butonul oficial de Tweet, probleme documentate pe numeroase forumuri, iar noi nu putem sa preluam datele pentru fiecare articol in parte direct din API-ul Twitter, datorita lipsei unei asemenea functii iar o parte dintre utilizatorii de Twitter neadaugandu-si locatia sau nu converseaza in limba romana si doar preiau din cand in cand cate un articol, nu pot fi detectati.

De exeplu, in cazul acestui articol

http://stirileprotv.ro/stiri/international/cum-arata-japonia-la-un-an-de-la-tsunami-fotografiile-care-fac-lumea-sa-se-inchine-in-fata-niponilor.html
butonul afiseaza 6 tweet-uri.

Daca utilizam search-ul Twitter,

https://twitter.com/#!/search?q=http%3A%2F%2Fstirileprotv.ro%2Fstiri%2Finternational%2Fcum-arata-japonia-la-un-an-de-la-tsunami-fotografiile-care-fac-lumea-sa-se-inchine-in-fata-niponilor.html

sunt returnate 6 aparitii, dintre care doar 3 pot fi afisate de catre noi.

Fresh de stiri, IankrllexMusic, Double Trouble datorita continutului similar robotilor / agregatoarelor nu sunt afisati.

Comments are closed.