Cum utilizeaza companiile din Fortune 500 Social Media

social media Add comments

Social media a devenit un tool important pentru companii atat pentru comercializarea produselor/serviciilor, cat si pentru relatia cu clientii. Dar cum afecteaza retelele sociale strategiile companiilor din Fortune 500? Un infografic realizat de cei de la go-gulf.com prezinta statistici relevante pentru a raspunde acestei intrebari.

Blogul pare sa fie cel mai putin simpatic companiilor din Fortune 500, tinand cont ca, in 2011, doar 23% dintre acestea il utilizau.

Nu putem sa spunem ce s-ar intampla daca si restul de 77% si-ar face blog, daca situatia acestora s-ar imbunatati sau nu, insa, ceea ce stim, este ca, tot in 2011, 37% dintre companiile care iau inregistrat cea mai mare crestere au blog.

Facebook-ul le este mai familiar companiilor prezente in topul Fortune 500, 58% dintre ele avand pagini pe aceasta retea de socializare.

Foarte bine reprezentata pe Facebook este industria asigurarilor, cu mai multe pagini de companii decat oricare alta industrie, in 2011. Aceasta este urmata de industria retail-ului de specialitate si de cea a productiei de alimente, serviciilor si farmaciilor.

In ceea ce priveste companiile cu cel mai mare numar de fani pe Facebook, top 3-ul acestora este format de Coca-Cola, Starbucks si McDonald’s, diferentele dintre acestea fiind insa foarte mari (aproximativ 11 milioane intre fiecare).

Statisticile ne spun ca Twitter-ul este cea mai populara retea intre companiile din Fortune 500, 62% dintre acestea avand cont (cu cel putin un post in ultimele 30 de zile).

Starbucks se regaseste si in topul primelor 3 companii cu cei mai multi urmaritori pe Twitter, ocupand locul al treilea. Whole Foods market se afla pe locul 2, in timp ce locul 1 este adjudecat de catre Google.

Coca-Cola si McDonald’s se afla, de aceasta data, pe locu 7, respectiv 8.

De mentionat aici este cu siguranta si compania Verizon Wireless, care se afla pe locul 6 si are o crestere spectaculoasa de 977% a numarului de urmaritori in 2011 fata de 2010.

Sursa infographic

Comments are closed.