Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea in presa online, twittosfera si blogosfera din Romania

Stiri Add comments

In ultimele 30 de zile, beatificarea papei Ioan Paul al II-lea a fost subiect de discutie pentru 1520 articole din presa online, twittosfera si blogosfera din Romania.

Ca si in cazul nuntii printului William cu Kate Middleton, presa a relatat pe indelete acest eveniment, expresia monitorizata numarand 862 de aparitii.

Asa cum se poate vede in tabelul de mai sus, numarul mentionarilor pe Twitter si pe bloguri este de aproximativ 3 ori mai mic decat in cazul presei online.

Din punct de vedere demografic, expresia monitorizata a fost mentionata preponderent de barbati: 73.9% si de categoria de varsta 19-24 ani.

Cele mai multe mentiuni au fost monitorizate in data de 1 mai, inregistrand o crestere de 258,45% fata de ziua anterioara si o crestere de aproximativ 4458% fata de o zi obisnuita in care este mentionata expresia de maxim 12 ori.

Din punct de vedere al numarului de aparitii in functie de tipul sursei, aparitiile in presa online echivaleaza cu 56.6%, pe bloguri cu 19.1% iar pe Twitter cu 17.8%

Din punct de vedere al impactului mentiunilor, presa este leader incontestabil.


Bloggerii (top 10) cu cele mai multe mentionari ale expresiei monitorizate sunt:

iar conturile de Twitter cu cele mai multe mentionari ale expresiei monitorizate sunt:

Comments are closed.