Angajat versus freelancer, dezbatut la evenimentul Cariera in Ctrl 2016

Comunicate de presa, social media Add comments

 

mituri-angajat-vs-freelancer

In 4 si 5 noiembrie 2016, Asociatia Ctrl-D organizeaza cea de-a doua editie a evenimentului Cariera in Ctrl, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara (CRAFT). Evenimentul se adreseaza comunitatii creativ-digitale cu tema “Angajat vs Freelancer” si va dezbate statutul de angajat, respectiv cel de freelancer, in contextul noilor schimbari de pe piata muncii, dar si al celor economice, tehnologice si culturale.

Daca in 2015 conferinta Cariera in Ctrl a analizat aspectele unei cariere in tara versus in strainatate, anul acesta se vor dezbate provocarile de zi cu zi ale vietii de angajat versus cele ale statutului de freelancer. De la avantaje si dezavantaje, atat din punct de vedere profesional, cat si personal, la aspectele legale si financiare pe care le implica statutul de angajat, respectiv de freelancer, si pana la discutarea oportunitatilor pe care le rezerva viitorul pentru cele doua optiuni de cariera – toate vor face parte din programul evenimentului Cariera in Ctrl 2016.

Ziua de vineri, 4 noiembrie, este dedicata conferintei, pe agenda aflandu-se subiectele: Angajat vs Freelancer – Argumente pro si contra, Cui apartine viitorul: tendinte si previziuni, Ce trebuie sa stii din punct de vedere juridic si financiar?, Ce ti se potriveste mai bine: Freelancer sau Angajat? (dezbatere).

Printre primii speakeri anuntati se numara Gabi Lungu (Co-fondator si Creative Director la Okapi Studio), Andra Ailincai (Event Strategist la IBM Global Marketing Center), Sorin Bechira (freelancer, designer multimedia), Romanita Oprea (freelancer, consultant PR si jurnalist), Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] si organizator tim.js) si Georgiana Gligor (Large-scale Application Architect, CTO si Co-fondator Tekkie Consulting).

Conferinta Cariera in Ctrl: Angajat vs Freelancer va fi moderata de TEO, comediant la Nimic Nou/Sector 7 si Între Showuri.

Ziua de sambata, 5 noiembrie, este dedicata workshopurilor: Cat valorezi? Despre (re)nume, reputatie profesionala si branding personal, Freelancing si aspectele legale, Managementul timpului.

Trainerii confirmati pana in prezent sunt: Ştefan Liute (Co-fondator Storience si Strategy Director, Storience UK) si Szilard Asztalos (Co-fondator si Partener Asztalos & Crisan).

La Cariera in Ctrl: Angajat vs Freelancer sunt asteptati peste 400 de participanti ai comunitatii creativ-digitale, practicieni (angajati si freelanceri deopotriva), cat si studenti si absolventi care vor sa afle ce tip de cariera li se potriveste mai bine.

In pregatirea conferintei, organizatorii lanseaza un apel de participare la un studiu care va lua pulsul industriei si va determina ce presupune, cu adevarat, viata de angajat, ori freelancer. Studiul este menit sa deschida teme relevante de discutie, care sa impulsioneze schimbari in bine pe piata muncii din Romania. Participarea la studiu se poate face prin completarea chestionarului Cariera in Ctrl de la acest link – timpul necesar fiind de aproximativ 5 minute.

Numele speakerilor si trainerilor invitati la Cariera in Ctrl: Angajat vs Freelancer vor fi dezvaluite treptat, pana la finalul lunii octombrie.

Cariera in Ctrl: Angajat vs Freelancer este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii, prin programul “CultIN”. Participarea la eveniment este gratuita, iar inscrierile se fac pe site-ul Cariera in Ctrl 2016: www.carierainctrl.ro.

Comments are closed.